İnşaat Mühendisliği A.B.D

İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında, Tasarım ve Yapım Yönetimi (Tezli) ve Deprem Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm (Tezli) yüksek lisans programları bulunmaktadır.

Tasarım ve Yapım Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Lisansüstü eğitime 2013 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak başlanmıştır.

Tasarım ve Yapım Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Derecesi

Tezli Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına sahip olmaları ve ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavından Sayısal (SAY) Puan Türünde en az 55 güncel puan sonucunu başvuru esnasında teslim etmeleri gerekir.

Bu yüksek lisans programına İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri, Endüstri Mühendisleri, Jeoloji-jeofizik Mühendisleri, Mimarlar, Çevre Mühendisleri, Geo-matik Mühendisleri Lisans Programları mezunları başvurabilmektedir.

Deprem Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm (Tezli)

Deprem Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm Tezli Yüksek Lisans Derecesi