İç Mimarlık A.B.D

Lisansüstü eğitime 2012 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak başlanmıştır.

İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Derecesi

İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru ve kabul için adayların, bir lisans diplomasına sahip olmaları, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavından herhangi bir puan türü türünde ez az 55 standart puan almaları gerekir. Sıralama, her adayın en yüksek ALES puan türü esas alınarak ALES puanının %100 oranında değerlendirilmesiyle yapılır. Sıralama notları arasında eşitlik olması halinde, lisans mezuniyeti ortalaması daha yüksek olan aday üst sırada yer alır.

Bu yüksek lisans programına İç Mimarlar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ,Mimarlar, Peyzaj Mimarları, Endüstri Ürünleri Tasarımcıları, Gemi İnşaat Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Şehir ve Bölge Planlama, Sanat Tasarım Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Tasarımı Bölümü, Sanat Yönetimi, Resim, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarım, Geleneksel Türk Sanatları, Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenleri mezunları başvurabilmektedir.